[...] jest najmniej przetwozony, bo to cecha brazowego ryzu (pelnoziarnisty) parboiled lepszy od bialego, na masie jak najbardziej ciezko czasami zjesc na diecie masowej zalozona ilosc wegli jesli jemy same produkty pelnoziarniste. i do tego jeszcze warzywa (z ktorych nie mozna rezygnowac), wszystko razem moze dac nam nadmiar blonnika, ktory tez nie [...]
Jak Popuri. Nie mając wglądu do Twojej diety - nie da się odpowiedzieć na to pytanie, aczkolwiek kupując błonnik powinnaś wiedzieć jaką ilość musisz uzupełnić. Pamiętaj, iż nadmiar błonnika może zakłócić pracę przewodu pokarmowego, a także utrudnić wchłanianie poszczególnych składników odżywczych m.in. takich jak magnez, cynk, żelazo. Więcej nie [...]
kurcze, szukalem i szukalem i dotrzec nie moglem. a doslownie kilka dni temu to bylo. ale, ze nie lubie byc goloslowny to wrzucam wypowiedz tego samego goscia, tylko, ze z 2015 roku. "Magnez występuje głównie wewnątrzkomórkowo, w kościach, mięśniach, ale także pozakomórkowo, w płynach ustrojowych – we krwi i wydalinach – w kale i moczu. Zawartość [...]
Posiłek zawierający ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego (wpc) oraz węglowodany o niskim indeksie glikemicznym (IG) ze zmielonych płatków owsianych. Do przyrządzenia na zimno lub ciepło, rewelacyjny smakowo. * Doskonały, kompletny posiłek * Węglowodany z płatków owsianych * Niski indeks glikemiczny i dużo błonnika * 35g [...]
Jest pare metod pozbycia się przepukliny - operacja lub zabieg, zależy w jakim jest stopniu. Uważaj na ilośc spożytego błonnika na dzień. Kiedyś sporo przesadziłem i po siłowni, przez całą noc do rana miałem silnie kujący ból w brzuchy, w okolicach pachwiny i nie tylko. Również się przestraszyłem, że to przepuklina, ale później przeszło ;)
Znalazłem art Szukały o tym dlaczego warto brać Zma w okresie redukcji "Ponieważ od niedawna pojawił się preparat OLIMP ZMA chciałbym napisac kilka istostnych słów na temat znaczenia tego suplementu w okresie letnim. Jak wiadomo wielu z was przez najbliższe miesiące skupiać się będzie na redukcji tkanki tłuszczowej aby uwidocznic podskórne [...]
Skład w makaronach, jest zazwyczaj podobny. Różni się ilością białka i tłuszczy w zależności od ilości jaj użytych do jego produkcji. Najważniejszą cechą makaronu jak popuri już wyżej napisał jest mąka z której powstaje. Wyróżniamy: - makaron jajeczny - klasyczny, standardowy makaron z mąki pszennej miękkiej (typ 450, 500). Jego nazwa zawiera [...]
I tak dzień w dzień jesz tylko ogórki, sałatę, pomidora i marchewkę? To powszechny błąd, są to popularne warzywa (dodać trzeba tu jeszcze cebulę ;-) ), ale nie jest to żelazny, idealny zestaw, który w znacznym stopniu wspomaga dietę w witaminy, minerały, czy błonnik, także liczy się przede wszystkim urozmaicenie, a ilość warzyw uzależniaj od [...]
Nie ma to najmniejszego sensu. Jest to chwyt marketingowy, aby zarobić więcej na ludziach, którzy są naiwni. To, co będzie istotne dla naszego zdrowia, to bazowanie na jak najmniej przetworzonych produktach i dobieranie ich w naszej diecie w ten sposób, aby dostarczyć odnowienią ilość kalorii, składników odżywczych, witamin, minerałów, czy [...]
Tradycyjna herbata nie ma kalorii. Chyba, że jakieś rozpuszczalne, słodzone. Imbir z kolei zawiera ich śladowe ilości. Szczególnie, że do potraw, czy właśnie herbaty używamy bardzo niewielką ilość, wręcz śladową. Nie ma więc najmniejszego sensu zastanawiać się nad takimi drobiazgami. Jeżeli jednak z ciekawości chciałbyś wiedzieć, to imbir ma 79,6 [...]